Shoppen

Je kunt op printable happiness winkelen op
• Series, hier vind je alle ontwerpen van één serie bij elkaar, bijvoorbeeld Eenhoorn magie.
• Product, zoals feest pakketten of raamtekeningen.
• Gelegenheid, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een printable voor kerstmis of de geboorte van een broer/zusje.
Deze onderverdeling kun je bovenaan in het menu vinden.

Nadat je al je producten in de winkelwagen hebt geplaatst, kun je afrekenen. Je kunt betalen met iDEAL, Paypal, Bankcontact of creditcard. Nadat de bestelling is afgerond ontvang je binnen enkele minuten een email met de download-links. Is dat niet het geval, controleer dan even je spam/ongewenste reclame map, soms komt het daar in terecht (dit kun je in de toekomst vermijden door info@printablehappiness.nl in je adresboek te zetten).

Downloaden

Dit is heel simpel: klik op de link in de email. Let op! Dit kan niet op je telefoon of tablet, dit werkt alleen op de computer of laptop*. Er opent een internet-browser scherm en de download begint automatisch. Het hangt van je instellingen af waar het bestand terecht komt, meestal is dit de ‘downloads’ map.

Nu heb je een ZIP mapje op je computer staan, deze kun je openen door er dubbel op te klikken. Mocht je een melding krijgen dat je Winzip moet kopen, kun je die wegklikken, het moet ook gewoon gratis kunnen. De PDF bestanden kun je openen met Acrobat Reader (hier gratis te downloaden) en dan kun je beginnen met printen!

* Probeer dit ook niet om het bestand te bekijken, want dat werkt niet en dan wordt er wel een download-poging geteld. Er zit een limiet van 3x keer (maar zo vaak printen als je wil). Ben je toch door je downloads heen en heb je je bestand niet, kun je me altijd een berichtje sturen!

Printen

Zo goed als alle ontwerpen en bestanden zijn te printen op een gewone A4 printer (uitzonderingen zijn posters en knutsel/kadopapier, deze hebben ook A3 formaat bestanden, deze kun je laten printen bij een copyshop).

Om de beste mooiste prints te krijgen adviseer ik de kwaliteit in te stellen op de hoogste optie. Bij de raamtekeningen of strijkkraal patronen hoef je dat niet te doen, want de print is niet het eindproduct.

Helaas heeft ieder merk en zelfs serie printer een ander printer-menu, dus ik kan je niet helpen met de instellingen. Mocht je er niet uitkomen, raad ik je aan om te googlen op je printernaam en dan bijvoorbeeld ‘dubbelzijdig printen’. Je kunt altijd wel instructies en/of handleidingen online vinden.

Knutselen

Veel van de printables zijn om creatief aan de slag te gaan, bijvoorbeeld de splitpen poppen of slingers, hierbij zitten altijd instructies. Neem deze even door, ook als je al bekend bent met hoe het moet, want er staan vaak ook handige tips bij!

Neem ook een kijkje bij Materiaal + Gereedschap, hier heb ik een lijst gemaakt van de spulletjes die ik zelf in huis heb om aan de slag te gaan met de creatieve printable projecten.

Alle producten worden uitgebreid getest door verschillende mensen, maar mocht er nou toch iets zijn dat onduidelijk is of als je een tip hebt, deel die dan en stuur me een berichtje. Veel knutselplezier!