Hoe het begon..

Hallo! Misschien is dit wel een bekend gezicht voor je. Ik ben Anke van Raamtekening.nl*. Dit doe ik sinds 2015 en heb er veel lol aan! Het was heel cool om te zien hoe het groeide, het enthousiasme van de raamtekenaars en natuurlijk de toffe samenwerkingen die ik aanging met andere ontwerpers.

Na 3 jaar hiermee fulltime bezig te zijn geweest begon ik de variatie wel een beetje te missen. Het printable aspect vind ik super! Geen grote investeringen voor mij om een voorraad aan te leggen of producten te drukken en jullie kunnen het product binnen 5 minuten in huis hebben! En ja, het besluit was snel gemaakt: printable happiness shop!

Vervolgens begon ik met ontwerpen; dit is waar de magie gebeurd. Niet heel ‘glamorous’, maar ik zou het niet anders willen! (die regenton zie ik zelf niet ;))

Helaas liep ik al snel tegen een probleem aan. Ik woon in een heel fijn, maar donker huis. Ter illustratie, deze foto is onbewerkt en overdag genomen:

Dus ik zou zelf geen foto’s kunnen maken van de producten als voorbeelden in de shop (van sommige kan ik wel digitale mock-ups maken, maar echt niet alles). Plus, ik ben alleen woont-ver-weg-tante, dus ik kon niet testen of het goed werkte/leuk was, enzovoorts. Mijn oplossing: ik richtte een FB groep op waar ik mensen vroeg om producten te testen. Zij waren allemaal cruciaal voor mijn proces; hun feedback verbeterde mijn ontwerpen op manieren waar ik zelf niet bij had stil kunnen staan.

Zo heb ik de afgelopen maanden gewerkt.. HARD gewerkt, de shop bestaat al uit 100+ producten en ik heb nog 1001 ideeën om er aan te voegen.

En hier zijn 5 dingen die je over mij ‘moet’ weten:
1. Creëren geeft me energie, maakt me gelukkig en hoe ik ontspan. Ik beschouw het als een zegen dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken.
2. Ik ben een enorm gek kattenvrouwtje en zodra mijn vriend en ik het huis hebben verbouwd gaan we 2 Aziatische korthaar poesjes adopteren.
3. Ik woon in het zuiden van het land, maar heb géén zachte G. Het eerste wat mensen meestal tegen me zeggen als ze me ontmoeten is ‘je bent niet van hier hè?’. Ondanks dat ik zga heel mijn leven in Limburg woon, heb ik heb 2 Friese ouders en blijkbaar heeft dat een effect gehad op mijn accent.
4. Het tweede allerleukste van alles vind ik mensen inspireren en daarom vind ik deze shop zo leuk. Als ik jullie foto’s zie met trotse omschrijvingen zit ik met een flinke grijns op mijn kop!
5. Mijn favoriete comfortfood is macaroni met ham + kaas.

Indien je daar niet bekend mee bent, dit is een webshop waar je raamtekening printables kunt kopen om op je raam over te trekken met krijtstift.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer achter de schermen blogs

Hoe het begon..

/
Hier vertel ik je meer over mezelf, hoe de shop is ontstaan, mijn ontwerp-proces en ideeën.